США розробляють проект надшвидкого створення вакцини проти COVID-19

Програма об'єднає приватні фармацевтичні компанії, урядові установи та збройні сили, щоб спробувати скоротити час розробки вакцини на вісім місяців.

Адміністрація президента США Дональда Трампа докладає зусиль для того, щоб серйозно скоротити час, необхідний для розробки вакцини проти коронавірусу, з метою отримання достатньої кількості доз для більшості американців до кінця року.

Читайте такожБілл Гейтс назвав реальний термін виходу вакцини від коронавірусу

За словами двох людей, знайомих з питанням, програма об'єднає приватні фармацевтичні компанії, урядові установи та збройні сили, щоб спробувати скоротити час розробки вакцини на вісім місяців, передає kommersant з посиланням на Bloomberg.

Як частина угоди, платники податків будуть нести більшу частку фінансового ризику, пов'язану з тим, що учасники проекту можуть зазнати невдачі, замість фармацевтичних компаній. За словами одного з представників адміністрації, мета проекту - забезпечити доступ до 300 млн доз вакцини до січня.

За першість у створенні вакцини борються США і Китай, який поки лідирує в цій гонці. Китайські вірусологи розробляють п'ять варіантів: на базі нуклеїнових кислот, аденовірусного вектора, рекомбінантну, інактивовану і живу аттенуїрувану (на основі ослабленого вірусу).

Читайте також: