"Зникне за хвилину": у США заявили, що сонячне світло вбиває коронавірус

При впливі прямих сонячних променів, температурі від 21 до 24 градусів Цельсія і вологості до 80% вірус починає гинути через дві хвилини.

Наукові експерименти показали, що активність коронавірусу знижується при впливі сонячного світла, високих температур, вологих умов і спирту.

Читайте такожНауковці з'ясували, на скільки коронавірус скорочує життя людини Такі висновки представив виконуючий обов'язки заступника міністра науки і технологій США Білл Браян під час брифінгу, повідомляє CNN.

За його даними, при впливі прямих сонячних променів, температурі від 21 до 24 градусів Цельсія і вологості до 80% вірус починає гинути через дві хвилини, перебуваючи на поверхні. При цьому в повітрі він починає руйнуватися вже через півтори хвилини при впливі прямих сонячних променів, температурі від 21 до 24 градусів і вологості всього у 20%.

Присутній на брифінгу президент США Дональд Трамп припустив, що якщо «тіло (інфікованого) зазнає потужного впливу ультрафіолету або світла» або «доставити світло всередину тіла через шкіру», це «матиме дезінфікуючий ефект», а коронавірус «зникне за хвилину».

«Як ви говорили, ще належить провести додаткові випробування», – сказав Трамп, звернувшись до Браяна.

Президент також запропонував чиновнику провести експерименти з дезинфікуючим засобом, пошукати спосіб, при якому ця речовина може бути використана для ураження коронавірусу у хворому організмі.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Вашингтоні впевнені, що поширення COVID-19 може значно сповільниться влітку.

Читайте також: