У ВООЗ вирішили відновити випробування гідроксихлорохіну для лікування коронавірусу

Раніше повідомлялося, що багато вчені закликали до обережності при використанні гидроксихлорохина.

Всесвітня організація охорони здоров'я відновила клінічні випробування гідроксихлорохіну для лікування від коронавірусної інфекції.

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Ґебреесус, повідомляє CNBC.

"Рада з моніторингу безпеки даних вирішила, що немає підстав для припинення міжнародного випробування після розгляду наявних даних про препарат", - сказав Ґебреесус.

Раніше Всесвітня організація здоров'я тимчасово припинила клінічні випробування гідроксихлорохіну і хлорохіну як ліків проти коронавірусу. Заяву було зроблено через кілька днів після того, як дослідження, опубліковане медичним журналом The Lancet, показало, що госпіталізовані пацієнти з COVID-19, що приймали гідроксихлорохін, мали вищий ризик смерті, ніж ті, хто його не брав.

Читайте такожКитайські науковці хочуть перемогти коронавірус без вакцини: нові ліки готують до випробувань

"На підставі наявних даних про смертність члени комітету з'ясували, що немає причин змінювати протокол лікування. Виконавча група отримала цю рекомендацію і схвалила продовження всіх випробувань, включаючи гідроксихлорохін", - зазначив гендиректор організації.

Зазначимо, що в середині квітня МОЗ України включив гідроксихлорохін в протокол лікування від COVID-19. А на початку травня Індія офіційно передала Україні 30 тис. таблеток препарату з гідроксихлорохіном у якості гуманітарної допомоги для боротьби з коронавірусом.

Також раніше повідомлялося, що багато вчені закликали до обережності при використанні гідроксихлорохіну.

Однак в Європейському агентстві лікарських засобів заявляли, що гідроксихлорохін, як і хлорохін, не слід використовувати проти COVID-19, окрім як в клінічних випробуваннях та у надзвичайних ситуаціях загальнонаціонального масштабу.

Гідроксихлорохін - протималярійний препарат, який існує вже не одне десятиліття. У багатьох країнах в останні місяці його використовують для лікування коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв раніше УНІАН, вчені знайшли людину, кров якого блокує COVID-19.