Росіянам заборонили робити щеплення від COVID-19 визнаною майже у всьому світі вакциною Pfizer

Вакцину заборонили використовувати навіть зарубіжним приватним клінікам в РФ.

Росздоровнагляд заборонив приватним клінікам, в тому числі офіційній філії ізраїльського госпіталю Hadassah — Hadassah Medical Moscow в медкластері в "Сколково", використовувати німецько-американський препарат від Pfizer і BioNTech для вакцинації від коронавірусу.

Причиною такого рішення стало те, що вакцина нібито не пройшла державну реєстрацію в Росії, передає "Інтерфакс" з посиланням на заяву відомства.

"Відповідно до чинного законодавства, ввезення на територію РФ і застосування вакцин для профілактики нової коронавірусної інфекції, які не пройшли державну реєстрацію в Росії, заборонено. Заборона поширюється, в тому числі, на медичні організації, що ведуть діяльність на території Міжнародного медичного кластера", – відповіли В Росздоровнагляді.

Вакцина від коронавірусу: що відомо

  • У РФ на сьогодні зареєстровано дві вітчизняні вакцини - "Супутник V" (центр ім. Гамалеї) та "ЕпіВакКорона" (Центр "Вектор). 13 січня президент Росії Володимир Путін доручив уряду почати масову вакцинацію всіх росіян препаратом"Супутник V".
  • Раніше творці російської вакцини від коронавірусу "Супутник V" заявили, що їх препаратом прищепили вже понад 1 мільйон жителів Росії.
  • Нагадаємо, більше половини росіян (58%) не готові робити щеплення від коронавірусу російською вакциною"Супутник V". Найчастіше проти вакцинації виступають ті, хто не схвалює діяльність президента Володимира Путіна.
  • Як повідомлялося, вакцина Sputnik V, створена Національним дослідницьким центром епідеміології і мікробіології імені Н.Ф. Гамалеї МОЗ РФ, зареєстрована в Росії 11 серпня. Вона стала першою в світі, хоча її клінічні випробування тривають досі.
  • У країнах Євросоюзу з 27 грудня минулого року стартувала вакцинація населення проти коронавірусу вакциною від Pfizer і BioNTech. Її ефективність склала 95% за підсумками фінальних клінічних випробувань.