Дієтологи назвали 3 види каші, які не принесуть користі організму.
Раціон українця неможливо уявити без каші. Цей гарнір за популярністю може змагатися лише з картоплею. Мами та бабусі з дитинства вчили нас їсти каші для міцного здоров'я та швидкого росту.
Але дієтологи кажуть, що не всі вони однаково корисні. Шкідливі каші можуть вимивати кальцій з кісток і сприяти ожирінню. Раніше ми розповіли, як правильно зберігати крупи, щоби в них не завелися шкідники. А зараз розберемося, якими крупами не можна зловживати.
Найкориснішим видом рису вважається бурий нешліфований. А ось користі від білого рису не так багато. У ньому майже не міститься корисних мікроелементів, вітамінів і клітковини. Рис висококалорійний і майже не дає відчуття насичення. Часто його готують на молоці з додаванням олії, що робить кашу ще калорійнішою.
Читайте такожЯйця: користь і шкода, рекомендації дієтолога, перелік рецептів
У заварній вівсянці міститься геркулес дрібного помелу, який відрізняється від вівсяної крупи. У ньому набагато менше корисних речовин і харчових волокон. Вівсянка швидкого приготування мало насичує, а також сприяє здуттю живота. Такі каші часто готують з великою кількістю цукру і сухого молока, що шкодить фігурі.
Дієтологи розповіли, як мінімізувати шкоду від таких каш. При дотриманні деяких правил все крупи принесуть користь.
Вам також може бути цікаво: