Названо три способи стати щасливішими

Фінський психолог зазначив, що ці три простих кроки змінять життя на краще.

Фінський дослідник психології Френк Мартела розповів про три основні принципи, які сприяють щастю.

Мартела пояснив, чому вони такі важливі і як включити їх у повсякденне життя, пише CNBC.

  • Сильне почуття спільності та спорідненості;
  • Робити добрі справи для інших людей;
  • Знайти для себе чітку мету.

"Наявність людей, які піклуються про вас і про яких ви дбаєте, робить людей щасливими", - сказав Мартела. Дослідження показують, що люди можуть знайти щастя, проводячи час з друзями або рідними.

Що стосується добрих справ для інших людей, дослідження, проведене Університетом штату Огайо в 2023 році серед 122 осіб з тривогою, депресією і стресом, показало, що добрі справи по відношенню до інших дають їм більше почуття задоволення життям і щастя. Це можуть бути невеликі дії, наприклад, сказати комусь, що вони сьогодні чудово виглядають, або більші, наприклад, допомогти колезі з проектом або придбати подарунок для коханої людини.

Знайти "ціль" може бути найважчим із трьох. Якщо ви не впевнені в цьому, складіть список речей, які роблять вас щасливими. Наприклад, за словами Монтели, сильна цілеспрямованість також допомагає легше переносити погані умови. "Насправді, зосередження уваги на зміні поганих умов є одним з очевидних джерел мети, яка може надихнути людину і допомогти знайти сенс в її нинішній ситуації", - пояснив психолог.

Інші матеріали з психологічними порадами 

Багато представників сучасного покоління ще до подолання реальних "труднощів" заздалегідь налякані їх "складністю". Як вийти з цього стану і почати щось змінювати? Розповідаємо. Також буде цікаво дізнатися про те, як легко розпізнати брехуна. Названо моделі поведінки такої людини.

Вас також можуть зацікавити новини: