Продукт №1 для зниження рівня холестерину

Загалом він має безліч корисних для здоров'я властивостей і може допомогти знизити рівень холестерину.

Один із головних продуктів, який завжди рекомендують дієтологи - це овес.

Як пише Eatingwell, його користь виходить за рамки зручного сніданку, оскільки нові дослідження показують, що регулярне вживання вівса може знизити загальний і "шкідливий" холестерин, а нижчий рівень холестерину пов'язаний зі зниженням ризику серцевих захворювань.

Що таке овес?

Це цільні зерна, що складаються з насіння, включно з висівками, в яких міститься більша частина харчових волокон; зародка, наповненого вітамінами й мінералами; і ендосперму, який містить крохмаль.

Овес дуже поживний, містить 150 калорій, 5 грамів білка, 2,5 грама жиру (2 грами з яких - корисні ненасичені жири) і 4 грами харчових волокон на кожну порцію в півчашки.

Вживання цільного зерна загалом дає низку переваг для здоров'я, включно зі зниженням рівня холестерину, підтриманням здорової ваги і зниженням ризику серцевих захворювань.

Здорове серце

Секрет криється в бета-глюкані, типі розчинної клітковини, що міститься у вівсі. Розчинна клітковина розчиняється у воді, перетворюючись на гель і діючи як губка, яка зв'язує холестерин і жири, видаляючи їх із кровотоку для виведення. Це означає, що регулярне вживання його в їжу наближає вас до абсолютно здорового серця.

Стабільний рівень цукру в крові

Розчинна клітковина у вівсі може допомогти стабілізувати рівень цукру в крові, сповільнюючи травлення і викид глюкози в кровотік. Вживаючи овес, особливо в поєднанні з білком, ви з меншою ймовірністю відчуєте різкі стрибки й падіння рівня цукру в крові.

Тонка талія

Дослідження показують, що регулярне вживання вівса має багато потенційних переваг, зокрема для окружності талії. Цей ефект може бути пояснений здатністю розчинної клітковини вбирати воду. Вживання цільних зерен, таких як овес, створює ефект насичення, створюючи відчуття ситості швидше порівняно з вживанням очищених зерен, що означає, що ви можете з'їсти менше.

Інші новини про вівсянку

Дієтологи розкрили переваги та недоліки від щоденного вживання вівсянки. Вони зазначили, що вівсянка - це багата поживними речовинами їжа, що містить необхідні вітаміни та мінерали, такі як марганець, фосфор, магній і залізо.

Вас також можуть зацікавити новини: