Вони містять величезну кількість поживних речовин і вітамінів.
Консервована риба багата поживними речовинами, економічна й ідеально підходить для швидких страв або закусок.
Як пише Health, ці продукти містять високоякісний білок, жирні кислоти омега-3, а також необхідні вітаміни та мінерали, які приносять користь здоров'ю.
1. Сардини
Велика кількість жирних кислот омега-3, які допомагають зменшити запалення і підтримують здоров'я серця та мозку. Багаті на кальцій, що сприяє зміцненню кісток, а також на вітамін D і B12.
22,6 грама (г) білка на банку вагою 100 г.
2. Оселедець
Містить корисні жири, які підтримують роботу мозку і здоров'я серця, водночас борючись із запаленням. Багатий на антиоксиданти, такі як селен, що бере участь у виробленні гормонів щитоподібної залози, синтезі ДНК і захисті від окисного ушкодження. Містить вітаміни D і B12. А ще консервований оселедець - це джерело білка.
3. Копчена риба
Кіппери, які являють собою копчений оселедець, мають таку ж користь для здоров'я, як і звичайний консервований оселедець. Він багатий на жирні кислоти омега-3. Це хороше джерело вітаміну D.
21 г білка на порцію в 85 г.
4. Лосось
19 г білка на банку 92 г. 13,8 мікрограмів (мкг) вітаміну D на порцію - майже 100% від добової норми. Відмінне джерело омега-3
5. Тріска
Пісний білок (9 г білка і 89 калорій на банку 85 г).
Може сприяти стійкій втраті ваги як частина дієти з високим вмістом білка.
6. Блакитний тунець
Дослідження показують, що блакитний тунець містить більше білка, ніж інші види. Містить фенілаланін і триптофан, амінокислоти з антидепресантними властивостями. Триптофан також необхідний для роботи мозку та здоров'я імунної системи.
7. Райдужна форель
17 г білка і 100 калорій на порцію в 85 г.
Володіє антиоксидантними, протираковими й антибактеріальними властивостями. Хороше джерело корисних жирів. Багата необхідними вітамінами й мінералами.
8. Скумбрія
Містить корисні для серця омега-3, вітамін D і вітамін B12. Може поліпшити артеріальний тиск, рівень тригліцеридів у сироватці (жири в крові) і рівень холестерину. Високоякісне джерело білка, а також багата на селен.
9. Анчоуси
Вони багаті на омега-3 і є хорошим джерелом кальцію. Містять 25% вашої добової потреби в залізі на банку на 57 г. Вживання консервованих анчоусів може допомогти людям із дефіцитом заліза.
10. Устриці
Хороше джерело омега-3. Багаті на залізо, селен і цинк. Підтримують імунну функцію, здоров'я серця і вироблення енергії.
11. Кальмар
13 г білка і 78 калорій на порцію в 85 г. Багатий натрієм, калієм, магнієм, фосфором і цинком і водночас має низький рівень жиру. Хороше джерело омега-3.
12. Мідії
Багаті на вітаміни групи B, які сприяють виробленню еритроцитів і підтримують здоровий обмін речовин. Хороше джерело білка й омега-3. Підтримують здоров'я серцево-судинної системи та покращують рівень енергії. Підвищують імунну функцію.
13. М'ясо краба
15 г білка і менше 1 г жиру на порцію в 85 г.
Консервоване м'ясо краба багате на вітаміни та мінерали. Понад 50% від рекомендованої добової норми селену на порцію.
Раніше було названо 11 дивовижних переваг від вживання риби. Зокрема, риба багата на білок, вітаміни та мінерали, вона низькокалорійна і містить багато поліненасичених жирних кислот омега-3. Дослідженнями доведено, що споживання більшої кількості риби приносить багато користі для здоров'я.