"Максимум мікроавтобус": начальник Закарпатської митниці заявив, що не дозволяв пропускати фуру із контрабандою (відео)

Раніше угорські правоохоронці затримали українця, який на вантажівці намагався провезти до Угорщини майже мільйон пачок контрабандних сигарет.

Українська асоціація інвалідів АТО в Закарпатській області завітала до начальника Закарпатської митниці, аби почути пояснення щодо рекордної партії контрабандних цигарок, які митники пропустили до Європи на КПП «Тиса», на українсько-угорському кордоні.

Про це повідомляється на сторінці асоціації у Facebook.

У ході діалогу начальник митниці почав виправдовуватись на звинувачення АТОвців про те, що він дав команду пропустили через український кордон фуру із цигарками, і заявив, що міг дати дозвіл пропустити максимум мікроавтобус із цигарками, але фуру ні. 

«Я вам говорю - я до цього не причетний. Чесно вам скажу, якби я на щось давав добро, то максимум якийсь мікроавтобус пропустити чи ще щось», - заявив у розмові начальник Закарпатської митниці держмитслужби Михайло Товт.

Тобто у ході діалогу Михайло Товт заявив, що він міг би й готовий був впливати на своїх підлегих, аби через український кордон митники без контролю пропустили мікроавтобус із цигарками, а свою причетність до повної фури контрабанди заперечив, відзначають в асоціації.

«У нас одне питання: якщо одну фуру контрабанди перевантажити у 10 мікроавтобусів, то начальник митниці Товт готовий дати «добро» на те, аби вона безперешкодно проїхала кордон і митники закрили очі на вміст автівок? Бо за його словами - «якби я на щось давав добро, то максимум якийсь мікроавтобус пропустити чи ще щось», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Угорські правоохоронці затримали українця, який на вантажівці намагався провезти до Угорщини майже мільйон пачок контрабандних сигарет, повідомила угорська прокуратура у вівторок, 9 березня. Українські ж митники цю вантажівку пропустили і вдало оформили. 

В асоціації вказали, що за останні два роки в області змінилось кілька керівників митниці і при жодному із них не було зафіксовано такої нахабності: повна фура цигарок на понад 1 000 000$ непоміченою проїхала закарпатських митників.

«Але це стало можливим менше ніж через місяць, як митницю очолив Михайло Товт, сина якого (також митника) засудили за хабар на Львівській митниці», - підкреслили вони.