Кабмін збільшив бюджет Фонду соцстрахування на випадок безробіття на 6 мільярдів гривень

Спецпроект

З них 4,7 млрд грн будуть направлені на виплати по частковому безробіттю.

Кабінет міністрів України вніс зміни до бюджету Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, збільшивши його дохідну частину на 6 млрд грн. Відповідну постанову від 6 травня опубліковано на урядовому порталі.

Читайте такожСамоізоляцію через коронавірус в Україні будуть оплачувати за лікарняними листками

Згідно з постановою, доходна частина бюджету Фонду соціального страхування (ФСС) збільшено на 6 млрд грн – до 20,950 млрд грн – за рахунок коштів державного бюджету.

Дані кошти, виділені з Фонду боротьби із гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаною коронавірусом SARS-CoV-2, і її наслідками, планується направити на виплати по частковому безробіттю (4,723 млрд грн) і на фінансову допомогу на поворотній основі (1,277 млрд грн).

Як повідомляв УНІАН, раніше уряд ухвалив рішення про виділення 6 млрд грн Фонду соціального страхування України на фінансування допомоги по безробіттю.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшився з 650 до 1000 грн на період карантину, а виплати всім безробітним здійснюються з першого дня реєстрації, а не з сьомого, як було раніше.