Що буде, якщо з'їсти прострочене м'ясо і в яких випадках минулий термін придатності не означає фізичну смерть продукту - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Купуючи той чи інший продукт, ми завжди звертаємо увагу на упаковку, де вказано термін придатності товару. На жаль, деякі магазини "перебивають" дату, щоб продовжити присутність товару на полиці, але навіть якщо ми купуємо свіжий продукт, він все одно може віддати Богу душу, лежачи в холодильнику.
УНІАН розповість, чи можна їсти молочні продукти після закінчення терміну придатності і поділиться списком їжі, яку краще викидати відразу.
Експерти наводять вісім найменувань продукції, яка не стає небезпечною для людини, якщо у неї закінчується термін придатності. Її можна вживати в їжу, але важливо знати деякі правила:
Дієтологи кажуть, що до цього переліку можна віднести мед і арахісову пасту - як правило, ці продукти зберігаються довго в сухому і темному місці, особливо, якщо вони закриті.
Незважаючи на лояльність перерахованих вище продуктів, особливо уважними потрібно бути з "молочкою" - зберігати і вживати її далі можна, тільки якщо вона не набула специфічного запаху або цвілі.
Варіанти їжі, які ми описали вище, відносяться до невибагливої продукції, яку можна вживати після закінчення терміну придатності. Але також є і товари, що не терплять недбалості - якщо щось з нижченаведеного списку пропало, то краще відразу відправити це в смітник:
До речі, що стосується останнього пункту - дієтологи радять завжди купувати охолоджене м'ясо, а не заморожене. Так у вас менше шансів принести додому вже несвіжий продукт. Якщо ж все-таки м'ясо було заморожено, то готувати його потрібно відразу після розморожування.