Олія з консервів - не тільки закуска, але і непоганий інгредієнт до основних страв, особливо, якщо ви хочете заощадити на грошах і маринаді. Читайте, куди можна використовувати олію з-під рибних консервів.
Давайте зізнаємося: багато хто п'ює рідину, яка залишається після консервованої риби. Вона дуже смачна, якщо закусити чорним хлібом або додати спеції. УНІАН розповідає, чи можна використовувати олію з-під рибних консервів, щоб не виливати її.
Раніше УНІАН писав, як вибрати рибу в консервах.
Відразу варто відзначити, що однозначних заборон лікарів, чи можна самому їсти олію з консервів, немає. Це, радше, питання смаку і звички. Подобається - пийте на здоров'я. Водночас приправленої спеціями олії краще уникати, якщо не впевнені у її якості.
Хоча головне питання, чи можна використовувати олію з-під рибних консервів, залишається відкритим. Олія з-під риби, як уже вище згадувалося, самому краще все ж не пити - хоча б тому, що це занадто калорійна закуска. До того ж не всі "шлунки світу" можуть винести такий "подарунок" вашого апетиту.
Рибний сік можна їсти з картоплею, заправляти салати, смажити на олії інші продукти, наприклад, яєчню.
Ось кілька варіантів, як можна використовувати олію з-під риби:
У мережі багато порад, як застосувати рибний "сік" по другому разу, але кулінарія залишається поки що головним варіантом їхнього використання.
Найпопулярнішим в цьому контексті залишається сік з-під шпрот і з-під оселедця. Це менш дорогі продукти, але в готуванні основних страв нічим не поступаються консервам з-під того ж тунця або лосося.
Простий спосіб, що можна зробити з олією з-під шпрот - використовувати її у бутербродах зі шпротами і огірком. Кулінари радять розмішати рідину з-під консервів з лимонним соком і наносити на хліб (звісно, після вершкового масла), тільки потім викладати рибу. Закуску можна прикрасити гілочками петрушки.
Також олію з-під шпрот можна додавати в маринади, соуси, овочі і вмочати його в крекери.
Друге невирішене питання - що можна зробити з олією з-під оселедця. Цю рідину кулінари радять додавати в юшку, рибний пиріг, тушковану рибу у фользі і під час смаження курячих яєць.