Ці два продукти зазвичай прийнято викидати, хоча вони - чудове добриво для розсади.
Чим підгодувати розсаду, щоб вона швидше пішла в ріст і не хворіла? Виявляється, таке добриво є на кожній кухні, де п'ють чай або каву.
Раніше ми розповідали, як ізюм допомагає виростити міцну розсаду.
Спитий чай і кавова гуща мало де використовуються. Можливо, вряди-годи з кавової гущі зроблять скраб. У спитої заварки взагалі немає шансів - відразу у відро для сміття. Але у досвідчених городників таке добро не пропадає.
Є кілька причин, навіщо рослинам потрібна використана чайна заварка і кавова гуща:
Важливо: чай може пересушувати грунт, тому потрібно стежити за вологістю грунту. А кава - може закислити його, в цьому випадку потрібно при необхідності внести золу в якості розкислювача.
Використовувати спиту заварку і кавову гущу як добриво для розсади дуже просто. При посадці розсади додайте на дно стаканчика щіпку використаної висушеної заварки, а кавову гущу змішайте з грунтом - рослини не будуть хворіти.
Важливо: перед тим як застосовувати заварку, її потрібно висушити, а кавову гущу прожарити на сковорідці або в духовці.