Інформація на упаковці може вказати на якісний продукт або розкрити його недоліки.
На полицях магазинів представлені товари різної цінової категорії. Це стосується і макаронів. Багато хто задається питанням, чому одна упаковка може бути вдвічі дорожчою за іншу, хоча на вигляд вони здаються однаковими.
У чому різниця між дешевими і дорогими спагеті та макаронами - далі в матеріалі.
Багато людей упевнені, що переплачувати за макарони - це марна трата грошей. Однак, як виявилося, на вартість впливає не тільки бренд, а якість варта витрачених коштів.
Є кілька важливих аспектів, чим відрізняються дешеві макарони від дорогих. Так, на ціну впливає якість і сорт борошна. Паста, яка виготовляється з твердих сортів, обійдеться дорожче. Але такі макарони не будуть розварюватися або злипатися. Крім того, вони корисніші для фігури.
Варто згадати і технологію виробництва. Більш якісному продукту дають правильно висохнути. Завдяки цьому макарони не розвалюються під час приготування. Водночас дешеві сушать у прискореному режимі. Так, виробники можуть продавати більше продукції.
Дорогі макарони часто відрізняються своєю формою. Наприклад, їхня поверхня може бути вкрита крихітними борозенками. Будь-який соус, який ви візьмете для них, або масло утримуватимуться на поверхні, а не стікатимуть на тарілку. У результаті паста буде смачнішою.
Останній пункт - це якість. Виробники дорогих макаронів беруть хорошу сировину і контролюють якість готових виробів. У дешевих пачках часто зустрічаються поламані макарони.
Оскільки орієнтуватися на цінник - не найнадійніша стратегія, ми розібралися, які макарони вважаються хорошими. Уся потрібна інформація вже є на пачці.
За якістю макарони можна розділити на три категорії:
Щоб насолодитися якісним продуктом, купуйте макарони, на пачці яких зазначено клас 1, група А або durum. Далі варто розглянути склад. Деякі виробники для економії можуть додати борошно або інші інгредієнти.
Якщо макарони були виготовлені з якісної пшениці, в її складі буде велика кількість білка. Вивчіть інформацію на упаковці - його має бути в складі мінімум 12 грамів, а краще - 14-15 грамів. Якщо ж під час виготовлення підмішували борошно, білка буде менше.
Ще одним маркером якості можна вважати наявність маркування "ГОСТ". Далі зверніть увагу на термін придатності. Хороші макарони можна зберігати три роки. Вироби, у складі яких є шпинат або інші добавки, зберігаються 24 місяці.
Вивчивши упаковку, потрібно розглянути самі макарони. Якісні будуть із гладкою поверхнею, склоподібними краями, золотистого або жовтого кольору.
Вироби з м'яких сортів будуть із шорсткою поверхнею, білого, яскравого або блідого жовтого кольору. Також на макаронах можуть бути білі крапки через погано перемішане тісто. Наостанок потрібно злегка потрясти упаковку. Якщо на дні будуть крихти і дрібні шматочки, то над покупкою продукту варто задуматися двічі.