Прості поради - у статті УНІАН.
Ароматна кава давно перестала бути лише напоєм і перетворилася в частину певного ритуалу. Люди уважно підходять як до вибору кави, так і до способу її приготування.
У цій статті УНІАН розповість, як краще варити ароматний напій і чому розчинну каву не можна заливати окропом.
Відповідь на питання, чому не можна кип'ятити каву, дуже проста: занадто гаряча вода підсилює аромат і смак ненатуральних добавок продукту.
Тоді чи можна заварювати розчинну каву в холодній воді? Розглянемо схему, яка пояснить, як заливати розчинну каву правильно.
Завдяки цьому способу смак кави розкриється набагато краще і м'якше.
Якщо під рукою немає кавоварки або турки, то мелену каву можна приготувати в звичайній чашці. Краще попередньо нагріти її, обполоснувши окропом.
Якщо мелену каву залити окропом і відразу випити, то ви відчуєте, що її смакові якості погіршаться. Краще дати аромату і смаку розкритися, трохи почекавши.
Експерти рекомендують заварювати каву при температурі від 90 до 96 °C.