Не робіть цього ніколи: чому не можна прати при 40 градусах

Погодьтеся, режим прання при низьких температурах - це дуже зручно. Однак як показує практика, це далеко не завжди доцільно. Про те, чому не варто прати речі при 40 градусах - читайте з матеріалі.

Коли йдеться про прання, мало хто замислюється про те, що для того, щоб привести свої речі до ладу і не пошкодити пральну машинку недостатньо просто увімкнути її в потрібному режимі. Дуже важливо знати, при яких температурах не можна прати. 

Раніше ми писали про те, навіщо додавати сіль в пральний порошок, а сьогодні розповімо вам, чому не можна прати в машинці при 40 градусах.

Безглуздий режим прання - чому не рекомендують прати при 40 градусах

Багато пральних машин мають в меню режим прання з температурним режимом в 40 градусів, проте не поспішайте часто ним користуватися. При зовнішній простоті і зручності, таке прання далеко не завжди ефективне. Більш того, іноді воно просто марне, оскільки далеко не всі тканини можна привести до ладу, намагаючись випрати їх у холодній воді.

Якщо говорити про те, чи можна прати речі при температурі 40 градусів, то відповідь проста - так можна, але це далеко не завжди має сенс. 

Чи можна прати при 40 градусах - як не зробити помилку

Як би дивно це не звучало, але і майстри з ремонту пральних машинок, і фахівці, які працюють в хімчистках, впевнені в тому, що прання при 40 градусах не логічне. Річ у тім, що для того щоб привести до ладу слабо забруднені тканини достатньо і 30 градусів. Якщо ж забруднення сильне, то температура має бути набагато вищою за 40. 

Виходить, що при маленькому забрудненні ви нагріваєте воду на зайві 10 градусів, а при сильному - просто даремно крутите барабан, оскільки цієї температури недостатньо для якісного прання.

Ще один нелогічний момент - час, який займає виконання програми. Якщо говорити про те, скільки буде пратися одяг на 40 градусах, то у більшості машинок цьому процес триває близько 90 хвилин. У той же час, прання при 50-60 градусах займає буквально на 10 хвилин більше, але при сильному забрудненні результат буде набагато вищий.

Які речі не можна прати при 40 градусах

Завжди уважно вивчайте ярлики на речах, які збираєтеся прати. Для багатьох тканин граничною є температура в 30 градусів. Більш високі температури просто зіпсують тканину.

Якщо говорити про те, чому не рекомендують прати при 40 градусах, то відповідь фахівців, що працюють в хімчистках проста: сильні плями не зникнуть, а колір і структура матеріалу можуть постраждати.

Які речі не можна прати при 40 градусах

Ніколи не періть при цій температурі постільна білизна. У вас просто не вийде привести її до ладу при такому режимі. Також прання буде неефективним, якщо ви відправите в барабан махрові рушники або дитячі речі

Врахуйте, що всі махрові тканини можна прати тільки при температурі до 30 градусів, в іншому випадку і рушники, і простирадла втратять свій зовнішній вигляд.

Льон та бавовну вдасться якісно випрати лише при температурі від 60 до 90 градусів. А що стосується дитячих речей, то ні про яке прання при низьких температурах не може бути й мови. Ні пелюшки, ні повзунки, ні постільну білизну малюків неможливо випрати без високих температур, оскільки в даному випадку в пріоритеті повне знезараження, а не швидкість процесу.

Вас також можуть зацікавити новини: