Пильне око круглий рік: супер засіб від запотівання окулярів своїми руками

Який засіб від запотівання окулярів дозволить вам більше не протирати їх, заходячи в приміщення з холоду - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Люди, які носять окуляри не як стильний аксесуар, а як допоміжний засіб для встановлення зорового контакту з навколишнім середовищем, знають, що лінзи мають властивість пітніти при різких перепадах температури. УНІАН розповість, як зробити так, щоб окуляри не потіли в масці, або коли ви потрапляєте в тепле приміщення з вулиці.

Пояснюємо, чому окуляри запотівають, коли ви виходите з морозу в тепле приміщення

Фізики кажуть, що для запотівання лінзи досить температури +5-10°С на вулиці - це говорить про те, що для такого процесу сильний "мінус" не потрібен. Запотівання окулярів відбувається з кількох причин:

  • перепад температур - тепле повітря осідає на холодних лінзах, утворюється конденсат;
  • самостійне запотівання - холодне повітря на вулиці зустрічається з теплим повітрям з вашого рота, від цього холодна лінза покривається пеленою пару;
  • туман - підвищення вологості в повітрі провокує утворення конденсату на лінзах навіть на вулиці.

Через всі ці фактори людям доводиться регулярно знімати окуляри і протирати лінзи, так як бачити через запітнілі окуляри неможливо. Це не зовсім зручно, тому УНІАН з'ясував, як уникнути подібних ситуацій.

Копійчаний гліцерин від запотівання окулярів

Перший засіб, яким можна скористатися - звичайний гліцерин, який можна купити в будь-якій аптеці. Вам потрібно налити трохи гліцерину в ємність, поставити її на плиту і злегка підігріти. Потім змочити в ньому ганчірку, витерти лінзи з обох сторін і дати висохнути. Після цього відполірувати лінзи ганчірочкою з мікрофібри. В якості альтернативи гліцерину можна використовувати звичайне рідке мило - технологія така ж.

Народний лайфхак, щоб окуляри не потіли

Існує ще кілька засобів з домашнього вжитку - їх теж можна використовувати, щоб позбутися від проблеми запітнілих лінз:

  • тверде мило - намилити лінзи з обох сторін, протерти м'якою тканинною ганчірочкою;
  • шампунь для волосся - розвести у воді в співвідношенні 1:1, змочити в розчині ганчірочку, протерти лінзи, дати висохнути і знову протерти;
  • зубна паста - невелику кількість пасти нанести на лінзи, розтерти, витерти насухо ганчіркою так, щоб не залишилося розводів.

Крім вищевказаних методів, ви можете піти по шляху найменшого опору і купити спрей "Антифог", яким потрібно обробити лінзи окулярів. Така промислова "противотуманка" точно допоможе вам, але коштує вона недешево.

Ні в якому разі не можна пшикати на окуляри будь-якими засобами, призначеними для автомобілів або дзеркал. Їх склад занадто агресивний для тонких лінз окулярів і може деформувати їх, а також погіршити якість вашого зору.

Вас також можуть зацікавити новини: