Фарш для котлет вийшов рідкий: що роблять досвідчені господині

Розповідаємо, що додати у фарш, якщо він рідкий, і як його можна загустити ще.

Вийшов рідкий фарш - що робити в цій ситуації? І не викинеш, і зліпити з нього що-небудь не вийде. Але у досвідчених господинь є рішення проблеми, і навіть не одне. Що додати у фарш для котлет та як ще його можна загустити - розповідаємо нижче.

Що робити, якщо фарш на котлети вийшов рідкий

Є кілька способів, як загустити рідкий фарш. У нього можна додати:

  • сухарі для панірування - вони вберуть зайву рідину, але з ними важливо не переборщити, щоб котлети все-таки були м'ясними, а не хлібними;
  • манку - вона також забере зайву вологу і додасть котлетам соковитості;
  • картопляний крохмаль - на миску знадобиться приблизно 2-3 ст. л., але додавати його потрібно потроху, порціями, одразу перемішувати й орієнтуватися на консистенцію;
  • картоплю пюре або варений рис - вони містять крохмаль і працюють приблизно так само, як і він.

Можна не поспішати додавати в котлети будь-що з перерахованого вище, а просто гарненько відбити фарш, і зайва волога піде.

Якщо не допомогло, покладіть напівфабрикат у холодильник - якщо фарш для котлет зі свинини (тобто, із салом) або з маслом, то він "схопиться".

І ще один, мабуть, найпростіший спосіб з усіх: потрібно викласти фарш у марлю і просто віджати його.

Раніше ми розповідали, що зробити, щоб курячі котлети вийшли м'якими та соковитими - ідеальні пропорції.

Вас також можуть зацікавити новини: