"Оселедець під шубою" виходить смачнішим, якщо додати один простий інгредієнт.
Щоб поліпшити смак улюбленого салату, не потрібні дорогі продукти або складні кулінарні процеси. Досвідчені кулінари радять просто трохи змінити технологію приготування, додати до складу один інгредієнт, а також дати салату час настоятися.
Щоб салат "Шуба" вийшов смачнішим і цікавішим, слід зробити таке:
Запечені овочі додадуть страві більш насиченого і яскравого смаку, а яблуко - нових солодко-кислих смакових ноток і деякої пікантності.
Інгредієнти:
Додатково:
Пропорції для салату можуть бути іншими, у цьому рецепті вони розраховані на 8 порцій.
Овочі (картоплю, буряк, моркву) потрібно загорнути у фольгу і запекти за температури 180°С. Яйця відварити. Подрібнити цибулю і залити її водою з оцтом. Цукром і сіллю, залишити на 15 хвилин.
Філе оселедця подрібнити. Почистити овочі та натерти на тертці (великій) - кожен овоч окремо. Яйця почистити і натерти на дрібній тертці. Очистити від шкірки яблуко і теж натерти, скропити соком лимона (щоб не темніло). Змішати окремо кожен овоч, яблуко, яйця і оселедець з майонезом, якщо потрібно, довести до смаку сіллю.
Сформувати салат: викласти шар картоплі, потім - оселедця, цибулю, яйця, моркву, яблуко і буряк. Розрівняти і прикрасити зверху майонезом.
Скільки потрібно часу просочитися "Оселедцю під шубою"? Салату потрібно дати постояти 6-8 годин. Деякі господині готують "Шубу" з вечора напередодні свята - за ніч у холодильнику салат як слід просочується. Зберігати "Шубу" слід у холодильнику, але не більше 24 годин.
Раніше ми розповідали, що обов'язково потрібно приготувати на Новий рік 2025, щоб задобрити Зелену Дерев'яну Змію.