Морква надовго збереже свіжість, якщо створити правильні умови для зберігання.
Сезон збирання врожаю моркви добігає кінця. Щоб овочі надовго збереглися свіжими і радували своїм смаком навіть навесні, потрібно забезпечити правильні умови зберігання. Зробити це можна навіть у міській квартирі. Читайте і запам'ятовуйте, як правильно зберігати моркву без великих витрат.
Для тривалого зберігання овочі потрібно перебрати і просушити. Приберіть підгнилі, зів'ялі, хворі коренеплоди. Мити моркву не потрібно, але прилиплий бруд краще акуратно очистити щіткою.
Для збільшення терміну зберігання зріжте бадилля моркви. А самі овочі розкладіть на папері і залиште обсушитися на відкритому повітрі на 2-3 дні. Погода в цей період має бути сухою.
В умовах квартири моркву можна зберегти до весни у звичайних сухих ящиках. Але варто підібрати темне і прохолодне місце.
Якщо у квартирі є балкон, то можна зберігати моркву там. Розкладіть овочі в ящики і поставте на балконі. Зверху накрийте ємності ковдрою, щоб вони не перемерзли взимку.
Найкращий спосіб, як зберігати моркву в підвалі або погребі - підготувати великі дерев'яні ящики. Розкладіть у них моркву шарами, а на дно і між овочами насипте наповнювач. Це може бути пісок, тирса, мох або лушпиння цибулі. Який би засіб ви не вибрали, він обов'язково має бути сухим.
Це найпростіший спосіб, адже можна налаштувати правильну температуру. Зберігати моркву потрібно за температури від 0° до +2° у відсіку для овочів. Плоди рекомендується викласти в ящики або поліетиленові пакети з отворами, щоб не накопичувався конденсат.
Ще один надійний спосіб, як зберігати моркву в пакетах, - зробити вакуум. Для цього можна скористатися вакууматором або висмоктати повітря звичайним пилососом.
У морозилці терта морква може зберігатися місяцями.
Не варто зберігати моркву біля яблук - швидко зіпсується.