Дізнайтеся, як вибрати стиглий і дуже солодкий кавун з першого разу.
В Україні настав сезон кавунів, а перед покупцями стоїть важке завдання - вибрати стиглий і солодкий плід без дегустації. Адже нерідко буває, коли куплений фрукт виявився водянистим. У результаті гроші витрачено даремно, а настрій зіпсовано. В День кавуна 3 августа читайте і запам'ятовуйте, як правильно вибрати кавун.
Перед тим, як вибрати кавун, подивіться на умови зберігання плодів. В ідеалі фрукти мають лежати на дерев'яному піддоні та під навісом. Не купуйте кавуни, які продаються в розрізаному вигляді без холодильника. Такий продукт швидко псується і може нашкодити здоров'ю. Також не варто брати баштанні біля дороги - вони вбирають вихлопні гази.
Є кілька хитрощів, як перевірити кавун на стиглість. Зверніть увагу на чотири ознаки:
Куплений кавун зберігайте в холодильнику або погребі - там він може пролежати кілька місяців. А розрізаний плід краще відразу з'їсти. Такий плід у жодному разі не залишайте на столі на ніч.