Щоб повністю розкрити аромат борщу, спробуйте додати кілька інгредієнтів.
Багато кулінарів помічають, що навіть приготований за однаковим рецептом борщ завжди виходить різним. Кількість спецій, основа для бульйону і навіть порядок додавання інгредієнтів у сумі сильно впливають на аромат.
Можна простояти біля плити годинами і розчаруватися результатом. Але якщо знати, що додати в борщ для смаку, то страва стане справжнім шедевром. Ми назвали класичні та нестандартні способи поліпшити улюблений рецепт.
Щоб суп вийшов наваристим і ароматним, у бульйон можна покласти такі інгредієнти.
Знаючи, як поліпшити смак борщу, ви більше не зможете обходитися без цих хитрощів.
Така добавка розкриває аромат страви, допомагаючи "подружити" всі інгредієнти. Цукор пом'якшує кислоту томатів, підкреслює солодкість буряка і підсилює загальний смак. Це найпростіший спосіб, як зробити борщ смачнішим. До того ж цей продукт впливає на привабливий вигляд страви, оскільки робить її більш червоною.
Є два моменти, коли додають цукор у борщ. Першу щіпку потрібно всипати в процесі тушкування овочів, а другу - просто в каструлю за кілька хвилин до готовності.
Колір бульйону насамперед залежить від буряка. Щоб він забарвив воду в апетитний відтінок, під час обсмажування додайте чайну ложку оцту (краще яблучного) або лимонного соку. Під дією кислоти овоч стане яскравішим. Другий спосіб, як зробити борщ червоним, це всипати цукор. Його вносять у пательню під час пасерування буряка за 2-3 хвилини до вимкнення.
Якщо нічого не допомогло, спробуйте вмішати в борщ столову ложку томатної пасти і залиште настоятися під кришкою. Згодом бульйон стане більш насиченим.
Класичними приправами вважаються лавровий лист, чорний перець і сіль. Багато кулінарів вважають, що цього достатньо. Але для насиченішого смаку в засмажку вмішайте дрібку зіри або копченої паприки. А гостроти додасть мелений чилі. Звісно, такі спеції для українського борщу не відповідають традиціям, але експериментувати ніхто не забороняє.