Чому потрібно замочувати горіхи перед сушінням і скільки часу сушити горіхи після замочування - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Сушити волоські горіхи потрібно обов'язково - якщо цього не зробити, то на шкаралупі залишиться волога, може виникнути грибок і цвіль. Ці шкідливі мікроорганізми проникнуть всередину горіха і спровокують гниття ядра. УНІАН розповість, як правильно помити і висушити волоські горіхи в домашніх умовах.
Раніше ми говорили про те, що приготувати з горіхів на зиму для себе і своїх близьких.
З огляду на той факт, що умови транспортування і зберігання волоських горіхів можуть бути не найсприятливішими, перед колкою їх краще мити. Робити це необхідно з кількох причин:
Волоські горіхи в шкаралупі "хімією" не обробляються - тільки очищені. Саме тому неочищені горіхи досить просто промити під проточною водою.
Якщо ж ви купили очищений продукт, то тут потрібен інший підхід:
Додатково можна ошпарити горіхи окропом - так у вас точно вийде вбити всіх хвороботворних бактерій. Крім того, важливо і правильно діставати горіхи з води. Якщо ви будете притримувати їх рукою, то частинки бруду з дна знову пристануть до шкаралупи. Досвідчені господині рекомендують використовувати шумівку, щоб мінімізувати такі ризики.
Замочування - альтернативний спосіб очищення горіхів. Його часто використовують сироїди - смак волоського горіха після такої процедури стає більш ніжним і м'яким.
У процедурі замочування немає нічого складного - потрібно помістити горіхи в ємність, залити теплою питною водою і залишити на кілька годин. Додатково можна додати 1 ст.л соди, щоб знезаразити і продезінфікувати продукт. В кінці краще ще раз промити горіхи, позбавляючи їх від залишків соди. Зберігати горіхи після замочування можна в холодильнику до трьох днів - далі продукт починає псуватися.
Для того, щоб швидко і просто висушити неочищені горіхи, дотримуйтеся інструкції:
Очищені волоські горіхи теж можна сушити в духовці, але тоді вам потрібно:
Категорично не рекомендується піднімати температуру в духовці, інакше горіхи можуть згоріти і потім, при вживанні, почати гірчити.
Електросушарка - зручне пристосування, за допомогою якого можна висушити не тільки горіхи, а й інші продукти - м'ясо, рибу, фрукти і овочі. Якщо у вас є такий прилад, то ви можете сміливо користуватися ним для сушки горіхів.
Вам достатньо лише викласти горіхи на піддони сушарки, включити її і залишити на 5-6 годин. Завантаження горіхів повинне бути мінімальним, інакше вони не просушаться якісно. У перервах між етапами сушіння розколюйте і пробуйте горіхи, щоб переконатися в їх готовності.
Ще один варіант сушіння волоських горіхів - підходить для людей, які не знають, як сушити волоські горіхи без духовки. Промийте горіхи під проточною водою, розсипте на рушник і залиште на 15 хвилин. Покладіть в форму для мікрохвильовки в один шар, включіть піч на 750 кВт і поставте горіхи на 8 хвилин. Якщо встановити потужність в 1000 кВт, то вистачить і 5 хвилин. Гарячі ядра викладіть на стіл, щоб вони повністю охололи. Цей метод можна використовувати, якщо горіхів у вас мало.
Також можна сушити горіхи природним чином - на сонці. Але восени, взимку і ранньою весною, коли погода непередбачувана, цей варіант не можна назвати вдалим. Будь-які зміни температури повітря вплинуть на швидкість і якість сушіння горіхів.