Щоб яйця легко очищалися від шкаралупи, додайте секретний інгредієнт під час варіння.
Зварити яйця буває не так просто - то трісне шкаралупа, то перевариться жовток. Часто буває, що після варіння вони дуже погано чистяться і виходять зовсім не апетитними на вигляд. Раніше ми розповідали, як правильно смажити яйця, а зараз дамо пораду щодо їхнього варіння.
Головне, що потрібно пам'ятати перед тим, як зварити яйця - свіжі чистяться гірше. Тому для легкого знімання шкаралупи дайте продуктам полежати кілька тижнів у холодильнику.
Маловідомими порадами про те, як зварити яйця некруто і круто, поділився шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму сайті.
Щоб яйця легко очищалися після варіння, а жовток залишався м'яким, є кілька хитрощів.
Такий маловідомий спосіб дозволить отримати ідеальну консистенцію жовтка.
Готові яйця перекладіть у холодну воду і дайте охолонути, і тільки після цього почистіть.
Приготувати яйця можна і традиційним способом - за допомогою варіння в каструлі.
Скільки варити яйця - залежить від бажаної консистенції. Час засікають після закипання води. Через 4-5 хвилин вийдуть яйця некруто. Через 7-8 хвилин - яйця з вареним жовтком і ніжним, рідкуватим жовтком. Якщо варити їх 9-10 хвилин, то жовток стане повністю твердим і блідим.