Як правильно замочувати насіння, щоб швидко виросли овочі - дізнайтеся в матеріалі.
Серед дачних жителів дуже багато тих, хто обожнює возитися з землею. Це не тільки фізичне навантаження, а й емоційна розрядка. А ще більше задоволення приносять плоди вашої праці. Однак не завжди урожай проростає швидко і рівномірно.
УНІАН розповість, як прискорити проростання насіння томатів, баклажанів, моркви та інших овочів. До слова, раніше ми розповідали, чому не сходять насіння перцю.
Існує кілька способів, як зробити так, щоб швидка схожість насіння стала нормою вашого городу. УНІАН розібрав найбільш дієві з них.
Контрастне промивання
В першу чергу вам потрібно занурити насіння в гарячу воду і потримати його 4-5 секунд. Потім негайно занурте його у холодну воду. Повторіть цю процедуру мінімум 5 разів. Обробка гарячою водою, а потім різка зміна температури сприяє проростанню насіння.
Щоб вам було зручніше вимочувати насіння, можете зробити з марлі невеликий мішечок і помістити його туди. Будьте впевнені, що все насіння залишиться на місці і не "втече" в раковину.
Настоянка на горілці
Ще один варіант, як розбудити насіння - замочити його у горілці або 45-градусному спирті. Залиште його на півгодини, а потім можете приступати до роботи на городі.
Компостний чай
Візьміть два літри талої води (дощової, річкової, снігової), додайте 10 мл будь-якого варення і 70 г зрілого компосту (стакан сухої речовини). Покладіть туди мішечок з насінням на той час, який потрібен для певного типу насіння.
Порада: бобові потрібно замочувати 4-5 годин, огірки, гарбуз і капусту - 12 годин, помідори, буряк і салат - не менше доби, моркву і селеру - дві доби.
Городники випробували вже безліч способів, проте є один реально дієвий. На етапі замочування насіння вам потрібно його підігрівати. У цьому вам допоможе звичайна грілка. Наберіть в неї 50 мл гарячої води, поставте зверху банку з насінням і оберніть її в махровий рушник, щоб температура швидко не знижувалася.
Використання цих простих порад дозволить вам насолодитися неймовірним урожаєм і харчуватися здоровими і смачними овочами прямо з городу.