Чи можна заморожувати кабачки про запас і як найкраще це зробити - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Свіжий кабачок - справжнє джерело корисних речовин, вітамінів і мінералів. Замороження кабачків на зиму - хороший варіант забезпечити себе здоровою їжею, адже при заморожуванні овоч зберігає всі свої властивості. УНІАН розповість, в якому вигляді можна заморозити кабачки, щоб насолоджуватися ними взимку.
Раніше ми говорили про те, як зробити мариновані кабачки на зиму.
Кабачки ретельно вимити і зрізати плодоніжки, нарізати овоч кубиками. Закип'ятити воду, опустити в неї кабачки на 2-3 хвилини. Злити окріп разом з кабачками на друшляк, пересипати овочі в глибоку ємність і залити крижаною водою. Знову злити воду, перекласти кабачки на паперовий рушник, дочекатися повного висихання.
Взяти плоске блюдо або деко, застелити плівкою, викласти кабачки шаром і відправити в морозилку на 3-4 години. Коли овочі заморозяться, пересипати їх в пакет або перекласти в контейнер і знову поставити в морозильну камеру.
Кабачки вимити, нарізати кружечками, товщина яких буде мінімум 0.7 см, закип'ятити воду, опустити в неї кабачки на 2-3 хвилини. Злити окріп разом з кабачками на друшляк, пересипати овочі в глибоку ємність і залити крижаною водою.
Знову злити воду, перекласти кабачки на паперовий рушник, дочекатися повного висихання. Розкласти кабачки на плоскому блюді, застеленому харчовою плівкою. Залишити в морозилці на 3-4 години, потім перекласти в контейнер або пересипати в пакет.
Терті кабачки можна заморозити двома способами. У першому випадку потрібно вимити овочі, натерти на тертці, через марлю віджати рідину. Скласти в пакети, прибрати з них повітря і заховати в морозилку. Якщо хочете заморожувати термічно оброблені терті кабачки, то дотримуйтесь інструкції:
ВАЖЛИВО: віджимати кабачки руками категорично не рекомендується - м'які, вони більш схильні до деформації і можуть перетворитися на кашку.