Чи можна заварювати шипшину окропом і як зробити смачний чай - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Чай з шипшини можна і потрібно пити всім тим, хто хоче зміцнити імунітет і зробити профілактику простудних захворювань, особливо в період зміни сезону. Також шипшина корисна при панкреатиті, холециститі і різних розладах кишечника. Якщо ви страждаєте від перепадів тиску і головних болів - настій з шипшини поліпшить самопочуття.
УНІАН розповість, як правильно пити шипшину і заварювати її, щоб була користь для здоров'я.
ВАЖЛИВО: ягоди свіжої або сушеної шипшини перед заварюванням потрібно промити під проточною водою, щоб очистити їх.
Багато людей заварюють шипшину саме в термосі - так виходить зберегти настій і його корисні властивості довше. Беріть термос об'ємом максимум в 2 літри, заповніть його ягодами на 1\3. Залийте шипшину гарячою водою (не окропом!), закрийте кришкою і залиште на 8-10 годин, щоб ягоди настоялися. Потім цей настій сміливо можна пити, а якщо ягоди були великі, то і заварювати їх повторно.
Вам потрібно взяти каструлю, викласти туди промиті ягоди шипшини, залити теплою водою. Дотримуйтесь пропорцій - на кожні 500 мл води беріть 2 ст.л цілих ягід. Далі - залиште шипшину під кришкою на 30 хвилин, потім поставте на найменший вогонь і варіть ягоди 30 хвилин. В кінці зніміть каструлю з плити, остудіть і пийте.
З шипшини можна зробити не тільки чистий відвар, але і різноманітні корисні чаї, які допоможуть зміцнити імунітет в будь-яку пору року.
З шипшиною, корицею і горіхами
Шипшину подрібнити ножем або в блендері. Так само вчинити з горіхами, додатково обсмажити їх на розпеченій сковороді. Паличку кориці розламати на кілька частин. Змішати шипшину, горіхи, корицю і чорний чай, висипте в суху ємність і настоюйте 5-10 днів, щоб аромати перемішалися.
Щоб заварити чай, пересипте 1 ст.л суміші в заварник, залийте 300 мл гарячої води, дайте настоятися 15 хвилин, процідіть і пийте, як звичайний чай.
З шипшиною і журавлиною
У заварник висипати журавлину і шипшину, розім'яти ягоди ступкою. Зверху засипати зелений чай, залити окропом, настоювати 15-20 хвилин, потім процідити і пити.