7 рослин, які знижують вологість в будинку: з ними ви забудете про цвіль

Поставте ці кімнатні рослини в квартиру або ванну кімнату, щоб зменшити вологість повітря.

Якщо в будинку часто пахне вогкістю, одяг довго сохне, а стіни часто покриваються пліснявою і чорним грибком - можливо, у вас підвищена вологість. Для вирішення цієї проблеми необов'язково купувати осушувачі повітря. Спробуйте купити в будинок кімнатні рослини, які вбирають вологу і знижують ризик появи цвілі в будинку.

Хлорофітум

Хлорофітум  - досить невибаглива і проста у вирощуванні рослина родом з Південної Америки. Вона обожнює вологе повітря і любить часті поливи влітку. Хлорофітум поглинає багато вологи з повітря і очищає його. З ним повітря в квартирі буде сухішим і чистішим.

Спатифіллум

Спатифіллум в дикій природі росте в густих лісах біля боліт і річок. Він любить тінь і вологу, тому це ідеальний вибір для будинку з вологим повітрям. Ця рослина може рости навіть у ванній без вікон, оскільки майже не потребує сонячного світла. Великі розлогі листя спатифіллума вбирають вологу з повітря, а квітки не викликають алергію.

Будьте обережні: спатифіллум токсичний для собак і котів, тому його потрібно вирощувати в недоступному для тварин місці.

Мирт

Вічнозелений мирт вважається символом гармонії, тиші і благодійності, а також подружньої вірності. Ця рослина не тільки дуже красива, але й надзвичайно корисна для квартир з вологим повітрям. Вона знижує вологість повітря в будинку і нормалізує мікроклімат, а також знищує мікроби в повітрі.

Нефролепіс

Нефролепіс не виносить сухе повітря, тому він добре підходить для будинку з підвищеною вологістю. Ця папороть добре вбирає вологу з повітря, що позбавить вас від появи цвілі і грибка. Також нефролепіс відомий своїми очисними властивостями - він значно покращує якість повітря.

Англійський плющ

Англійський плющ може рости у вологій і затіненій кімнаті, тому горщик з плющем можна підвісити у ванній. З такою рослиною ванна буде захищена від поширення грибка. Листя плюща мають цілющі властивості для людей, але токсичні для тварин, тому його рекомендується поставити якомога вище.

Пальма

Кімнатні пальми поглинають багато вологи через своє широке листя. Існує багато видів декоративних пальм на будь-який смак. Найкраще вбирають вологу з повітря бамбукові, фінікові і очеретяні пальми, а також пальми арека.

Сансевієрія

Симпатична і дуже невибаглива до умов вирощування сансевієрія підходить для початківців квітникарів. Крім поливів раз на тиждень рослина не вимагає ніяких особливих умов. Листя сансевієрії поглинають зайву вологу з повітря, а також роблять повітря набагато чистішим.

Вас також можуть зацікавити новини: