Далеко не у кожної господині виходить ідеально зварити манку з першого разу.
Манна каша - страва, знайома кожному з нас з дитинства, але тільки ось багато хто ставиться до неї скептично. Все через те, що в дитячих садках нас годували несмачною манкою, а це мало кому подобалося. УНІАН розповість, як сипати манку, щоб не було грудочок, і що робити, якщо вже зварили неправильно.
Мало хто з господинь знає, але основний секрет правильного варіння манної каші - це час закладання самої крупи в рідину. Якщо постійно забуваєте, як сипати манку, щоб не було грудочок, записуйте - додавати сипучий інгредієнт потрібно тільки в кипляче молоко. Більш того, обов'язково - тонкою цівкою і, помішуючи ложкою.
Корисний лайфхак: деякі кухарі радять замочувати манку на 5-10 хвилин в холодній воді і тільки потім порціями додавати в кипляче молоко.
Якщо ви читаєте наш матеріал вже після того, як зварили крупу, і у вас вийшла манна каша з грудочками, не поспішайте її викидати - все можна виправити. Для цих цілей існують прості варіанти:
В якості альтернативи можна використовувати кухонний комбайн або навіть звичайний вінчик, головне - знищити всі грудочки і подарувати манній каші однорідну консистенцію.
Інгредієнти:
В окремій ємності змішати манку, цукор і сіль, закип'ятити молоко. Зменшити вогонь, цівкою всипати крупу і постійно перемішувати її ложкою. Варити на повільному вогні 10-15 хвилин, потім вимкнути плиту і дати каші настоятися. Подавати можна з вершковим маслом або варенням.
ВАЖЛИВО: те, якої консистенції повинна бути манна каша - момент індивідуальний. За цим рецептом вона виходить середньої густоти, якщо вам подобається більш щільна текстура - візьміть на 1-2 столових ложки більше крупи.