Розповідаємо, чому оладки не смажаться, не піднімаються або не пропікаються всередині.
Пишні оладки вміють готувати далеко не всі - іноді здається, що така магія доступна тільки нашим бабусям. Однак це помилкова думка - навчитися смажити смачні оладки можна, якщо враховувати маленьку хитрість. Про те, чому оладки на дріжджах не пишні і як це виправити - читайте в матеріалі.
Незалежно від того, на якій основі ви зібралися готувати таке блюдо, важливо дотримуватися технології і додавати потрібні інгредієнти. Крім того, строго слідувати рекомендаціям:
Такі прості поради допоможуть вам не з'ясовувати, чому оладки на молоці не пишні, навіть якщо продукт скис, або замість нього був використаний кефір. Соду і дріжджі завжди потрібно класти за рецептом, інакше пишних оладок ви не отримаєте.
ВАЖЛИВО: гасити соду оцтом потрібно, тільки якщо в рецепті немає кисломолочних інгредієнтів, якщо вони присутні, то всипайте соду в її природному вигляді.
Найчастіше, оладки залишаються сирими всередині через занадто "важке" тісто. Воно може вийти, якщо ви використовували занадто багато яєць - вони надають замісу "гумову" структуру. Також тісто не повинно бути крутим, як на пироги - таке точно не пропечеться на сковороді.
Пам'ятайте, що для смаження оладок потрібно брати окрему сковороду і більше нічого на ній не готувати, а також її не мити - лише протирати серветкою від зайвого жиру. Розігрівати сковороду потрібно обов'язково - на холодній поверхні тісто прилипне і не прожариться всередині.
Викладаючи тісто на сковороду ложкою, залишайте 5-6 см між оладками - якщо їм буде тісно, вони почнуть чіплятися один за одного не піднімуться. Смажте по 3-5 хвилин з кожного боку, а коли перевернете, накривайте сухою кришкою - так ви створите тісту необхідну температуру і оладки швидко дійдуть до потрібної стадії готовності.