Розповідаємо, як смажити котлети-напівфабрикати заморожені так, щоб вони не втратили вигляд і смак.
Багато господинь, бажаючи запастися продуктами, роблять котлети і прибирають їх в морозилку. Ті, хто такої звички не має, все одно відносяться до числа людей, які купують напівфабрикати. УНІАН з'ясував, як розігріти готові заморожені котлети, щоб вони не перетворилися на кашу, а сковорідка - на вугілля.
Перше, чого категорично не можна робити - розморожувати напівфабрикат. Така помилка чревата наслідками:
До того ж, за смаком розморожені котлети будуть жахливими - зовсім не такими, як задумував виробник.
Запам'ятовувати послідовність дій, якщо купили або зробили котлети-напівфабрикати - як готувати страву:
Є нюанс в тому, як смажити заморожені котлети в паніровці - з такого продукту не потрібно прибирати іній. Така дія призведе до порушення шару панірування, відповідно, до деформації структури самого напівфабрикату.
Також важливо знати, як смажити заморожені рибні котлети - близько 15 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою або виделкою, відокремивши від котлети шматочок. Сік всередині повинен бути прозорим, м'ясо - світло-білим, але ні в якому разі не червоним зі слідами крові.
Тут принцип той же, що і у випадку зі сковородою - вам потрібно розігріти духовку до 150-200 градусів, викласти в форму, змащену олією, котлети, і готувати їх вказану кількість часу. Можна періодично перевертати, щоб напівфабрикат "дійшов" до потрібної кондиції.