Деякі хитрощі допоможуть створити кулінарний шедевр.
М'ясо в духовці - коронна страва багатьох господинь, яку прийнято готувати на святковий стіл. Новий рік не виняток, адже українські жінки запікатимуть курку чи свинину в рукаві, фользі або на деку. Дізнайтеся, як маринувати м'ясо для запікання, щоб отримати ідеальну страву.
Кулінари та досвідчені господині сходяться на думці, що маринад потрібно вибирати залежно від м'яса, яке ви хочете готувати. Наприклад, свинина відмінно приготується, якщо змастити її гірчицею з медом, а потім посипати часником, базиліком або хмелі-сунелі. Для яловичини краще використовувати прованські трави і різні кисло-солодкі соуси.
Який маринад найкраще розм'якшує м'ясо? Відповідь проста - той, що у своєму складі має кислоти. Оцет, гранатовий сік, ківі, кефір, вино - всі ці продукти чудово підходять для маринування м'яса. Якщо додатково ще й додати сіль, приготована тушка танутиме у вас у роті.
Якщо не знаєте, як замаринувати м'ясо для запікання в духовці, скористайтеся простими, але ефективними порадами:
Якщо ви запам'ятаєте ці прості правила про те, як замаринувати м'ясо для запікання в духовці, то зможете в будь-яких умовах і практично з "нічого" приготувати шикарну м'ясну страву.
Корисна порада: ніколи не використовуйте для маринаду сіль або приправи, в яких є сіль. Вона "витягує" вологу з м'яса, через що шматочок стає сухим і жорстким.
Господині, яким потрібно замаринувати м'ясо для запікання, щоб страва вийшла ніжною, соковитою й ароматною, можуть взяти на озброєння цей рецепт. Його можна використовувати для будь-якої частини свинини, але особливо добре він показує себе щодо корейки, яка вважається досить сухою.
Інгредієнти:
Свинину вимити, нарізати порційно шматочками так, щоб кожен слайс був завтовшки приблизно 2.5 см і опинився на власній кістці. З'єднати в окремій ємності зіру, подрібнене насіння коріандру, 8 горошин чорного перцю, сушений часник, куркуму, апельсинову цедру, гірчичний порошок, білий перець, італійські трави й гострий перець. Туди ж влити оливкову олію, перемішати.
Видавити сік із лимона, додати в маринад терту лимонну цедру і подрібнений часник. Викласти в тарілку свинину, кожен шматок щедро обмазати маринадом. Покрити тарілку плівкою, прибрати м'ясо в холодильник на 5-6 годин, потім запікати в духовці за своїм рецептом.