Салат Олів'є можна зробити ще смачнішим, якщо знати одну маленьку хитрість.
Рецепт Олів'є придумали в 19 столітті, тоді цей салат готували з раковими шийками, телячим язиком, рябчиками та ікрою. У Радянському союзі рецепт змінили, адаптувавши під продуктовий кошик звичайного робітника, але й зараз у звичну технологію можна внести свої корективи.
Стандартний рецепт Олів'є складається з відвареної картоплі, моркви, консервованого горошку, майонезу, солоних огірків і ковбаси. Зазвичай господині просто варять у мундирі картоплю, моркву, потім чистять їх і нарізають кубиками. Так само точно подрібнюють ковбасу й огірки, з'єднують інгредієнти в одній ємності, додають до них консервований горошок, заправляють майонезом, перемішують і подають до столу.
Насправді, є кілька секретів, як зробити страву ще смачнішою:
Топінамбур або парена ріпа - те, чим замінити картоплю в олів'є вийде в кожної господині, щоправда, тут краще орієнтуватися на власні смакові вподобання. Далеко не всім подобаються ці два овочі.
Найважливіше в будь-якому салаті - це не тільки поєднання інгредієнтів і спосіб нарізки, а й заправка. Якщо вона невдала, то може зіпсувати смак страви. Якщо не знаєте, чим замінити майонез в Олів'є, спробуйте не використовувати магазинний. Ви не можете гарантувати якість купленого продукту - зробіть домашній.
Інгредієнти:
Візьміть високу склянку для блендера, вбийте туди жовтки, влийте лимонний сік, додайте гірчицю і посоліть. Протягом 10 секунд збийте масу блендером до однорідної консистенції. Не вимикаючи блендер, повільно влийте олію. Збивайте далі, поки соус не стане однорідним і не загусне. Як правило, на це йде не більше 5 хвилин. Такий домашній майонез точно прикрасить смак Олів'є і не зіпсує його, до того ж виявиться кориснішим для здоров'я через відсутність різних харчових добавок і консервантів.
Але якщо ви не хочете витрачати час на приготування соусу, або у вас просто не вистачає годин на добу на додаткові кулінарні дії, просто змішайте покупний майонез із грецьким йогуртом або сметаною, тоді салат за смаком буде м'якшим. У крайньому разі майонез можна зовсім замінити будь-яким із цих двох продуктів, але тоді доведеться довести Олів'є до смаку за допомогою спецій.