Що потрібно зробити, щоб авокадо швидше дозрів - спосіб для тих, кому треба дуже швидко, і для тих, хто нікуди не поспішає.
Авокадо найчастіше продають зеленим - він твердий і їсти його не можна. Але це не проблема: навпаки, беріть зелений і дозрівайте його вдома. Зробити це можна дуже швидко - розповідаємо, як дозріти авокадо за ніч і за кілька хвилин.
Так само, як дозрівають помідори на підвіконні, можна дозріти й авокадо. Влітку досить просто залишити фрукт, поки він не стане м'яким, а в холодну пору року його можна загорнути у фольгу і покласти на підвіконні недалеко від батареї.
Знадобиться паперовий пакет, яблуко, або помідор, або банан:
Порада: пакет потрібен тільки паперовий і непрозорий - у целофані авокадо може почати гнити.
Цей спосіб займе 10 хвилин:
Дайте охолонути і зніміть фольгу.
Більш щадний спосіб і більш швидкий, ніж в духовці - "заварити" авокадо в окропі:
Якщо потрібно, опустіть авокадо в окріп ще на 2-3 хвилини.
Найшвидший спосіб дозрівання авокадо:
У цього способу, як і у варіанту з духовкою, є тільки один мінус: авокадо після такої обробки може трохи втратити в смаку.
Раніше ми розповідали, як різати авокадо, щоб вийшло швидко і красиво.