Чому не виходить крем з білків і як його приготувати з першого разу - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Білковий крем багато хто з нас пам'ятає ще з юних років - саме його кондитери використовували як начинку для трубочок або кошиків. Також білковий крем можна приготувати як прикрасу до торту, головне - дотримуватися правил. УНІАН розповість, як зробити білковий крем для бісквіта або іншої випічки.
Раніше ми пропонували ідеальний рецепт заварного крему для Наполеона або іншої випічки.
Білковий крем може бути двох видів:
Крем тільки з меренги ідеально підходить для прикраси, а ось той, який зроблений з вершків або вершкового масла, краще використовувати для скріплення коржів або вирівнювання торта.
Існує кілька помилок, які допускають господині під час приготування білкового крему. Уважно запам'ятовуйте їх, щоб не повторити і не зіпсувати свій торт:
Також враховуйте, що всі інгредієнти для крему повинні бути однакової температури, інакше результат вас засмутить - крем не вийде.
Якщо після всіх перерахованих вище порад білковий крем все одно залишився рідким, можна спробувати виправити ситуацію - залишити крем на 30 хвилин в холодильнику, а потім знову збити. Якщо навіть після цих маніпуляцій білковий крем залишається рідким, приготуйте з нього суфле - викидати такий продукт не варто.
На водяній бані з'єднати білки і цукор, мішати суміш до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Як тільки це станеться, а маса досить нагріється, зняти ємність з плити і збити масу міксером. Швидкість потрібно збільшувати поступово - від малих обертів до високих. Поступово додавати масло по одній чайній ложці, не перестаючи збивати. Так робити, поки маса не стане однорідною, а потім використовувати для торта.