Скільки за часом потрібно смажити м'ясо, щоб воно було м'яким і смачним - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Смажена свинина - апетитне блюдо, яке можна приготувати різними способами. У цьому процесі важливо довести м'ясо до готовності, інакше хвороботворні бактерії свинини зашкодять людині. УНІАН розповість, як посмажити свинину на сковороді, щоб вона була м'якою, або приготувати чудову страву в духовці.
Раніше ми говорили про те, яку частину свинини краще вибрати для ідеального блюда.
Шматочок свинини, який сподобався вам, для смаження на сковороді потрібно різати поперек волокон. Крім того, важливо кожен шматок, незалежно від його розміру, відбити молоточком. Потім свинину потрібно посолити і поперчити, після - викласти на сковороду. Смажиться свиняче м'ясо від 15 до 25 хвилин до повної готовності, якщо шматки у вас великі. Для маленьких шматочків буде досить 3-5 хвилин прожарювання з кожного боку.
Свинячий стейк - це унікальний делікатес, який можна приготувати для романтичної вечері або зустрічі з друзями. Вам потрібно буде посолити і поперчити м'ясо, а потім полити оливковою олією.
ВАЖЛИВО: шматки стейка повинні бути товщиною не більше 3-5 см, інакше вони не просмажаться як слід.
Приправте м'ясо спеціями і маслом, а потім приберіть в холодильник на 15 хвилин, щоб свинина промаринувалася. Далі потрібно розжарити сковороду і смажити м'ясо, поки на ньому не утворюється рум'яна кірочка. В середньому це займає приблизно 5 хвилин для кожної сторони стейка. Коли ви побачите, що свинина підрум'янилася, вимкніть вогонь і накрийте м'ясо кришкою, щоб воно "дійшло" всередині.
Популярний варіант - просто купити шматочок свинини, нарізати його шматочками, а потім посмажити з цибулею і\або морквою. Якщо хочете реалізувати цей варіант, то спочатку очистіть і обсмажте овочі. Потім промийте шматок свинини під проточною водою, наріжте його і відправте на сковороду. Готуйте м'ясо разом з овочами 3-5 хвилин без кришки, регулярно помішуючи вміст сковороди. Потім долийте трохи води, знову перемішайте, накрийте кришкою і готуйте ще 10-15 хвилин.
Є й альтернативний варіант приготування свинини. М'ясо потрібно нарізати шматочками 4-5 см в довжину і 1 см в ширину. Нагріти сковороду, налити олію, викласти свинину і смажити її 7 хвилин. Потім викласти нарізану цибулю, зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою і продовжувати готувати страву 20 хвилин. В кінці вам залишиться тільки посолити і поперчити м'ясо і довести його до готовності під кришкою 5 хвилин.