Розповідаємо, як і скільки варити сочевицю в залежності від її кольору.
З сочевиці виходять чудові супи, гарніри, салати й навіть котлети, але ці бобові у нас не дуже популярні. Знаєте, чому? Часто ми просто не знаємо, як правильно готувати сочевицю. Хоча насправді в цьому немає нічого складного. Як варити сочевицю різних кольорів - читайте в матеріалі УНІАН.
Раніше ми писали, як покращити смак рису, щоб не зіпсувати гарнір.
Сочевиця буває різних видів: червона, жовта, зелена, коричнева і навіть чорна. Залежно від кольору її по-різному готують. Але є й загальні правила приготування цих бобових:
Кришкою накривати сочевицю не потрібно, але треба знімати піну та час від часу помішувати - бобові можуть пригоріти і прилипнути до дна.
Як варити сочевицю в залежності від її кольору
Сочевиця різних кольорів готується різну кількість часу, а деякі види потрібно попередньо замочувати, що сочевиця не була жорсткою.
Зелена сочевиця добре зберігає форму, тому після приготування ви отримаєте ціленькі боби.
Замочіть зелену сочевицю в холодній воді на 1-2 години. Злийте рідину і промийте під проточною водою. Залийте чистою водою, дайте закипіти, а після варіть сочевицю приблизно 40 хвилин.
Зелену сочевицю використовують для гарнірів і в салатах.
Коричнева сочевиця розварюється трохи більше, ніж зелена.
Залийте боби холодною водою, залиште на 40-60 хвилин. Потім промийте під проточною водою, налийте чисту воду, доведіть до кипіння. Варіть близько 30 хвилин.
З коричневої сочевиці готують супи, рагу і запіканки.
Червону і жовту сочевицю не потрібно замочувати.
Промийте сочевицю, додайте воду, дайте закипіти. Після закипання готуйте бобові 10-15 хвилин.
Жовту і червону сочевицю використовують для приготування пюре, каш, супів-пюре.
Чорна сочевиця не так популярна як інші види, але вона прекрасна тим, що швидко готується і добре зберігає форму.
Чорну сочевицю теж не потрібно замочувати - промийте бобові, залийте водою і варіть приблизно 20 хвилин.
Чорну сочевицю добре використовувати в салатах або як гарнір.