Що робити, якщо пральна машинка сильно трясеться при віджиманні: прості лайфхаки

Розповідаємо, як вирішити ситуацію, коли машинка пральна трясеться і стрибає.

Іноді трапляється так, що під час прання ваша СМА починає вести себе дивно - деренчати, трястися і стрибати по кімнаті. Легка вібрація - це норма, але якщо пральна машинка сильно трясеться - це вже "дзвіночок" про серйозні проблеми.

Чому пральна машина трясеться - головні причини

Фахівці з ремонту СМА пояснили, чому сильно трясеться барабан пральної машини. Відбуватися це може через:

  • надмірне завантаження одягом;
  • гладку або слизьку підлогу;
  • порушення правил установки машинки;
  • наявність болтів для транспортування.

Як правило, один з цих чотирьох факторів і є причиною "трясучки" пральної машинки. Ми порадимо, як зробити так, щоб пральна машина не стрибала. Вам потрібно рівномірно розподіляти білизну по барабану, запобігаючи його перевантаження.

Також важливо розуміти, що якщо в кімнаті, де стоїть СМА, занадто гладка підлога, то машинці необхідні спеціальні гумові підставки під ніжки. Вони ж потрібні, якщо підлога в квартирі нерівна - через неї машинка часто стрибає. І переконайтеся, що ви зняли болти, які були при транспортуванні пралки - вони впливають не тільки на ступінь вібрації пристрою при пранні, але і швидше зношують основні вузли.

Що робити, якщо пральна машина стрибає після огляду

У разі, коли ви ретельно вивчили роботу своєї СМА, перевірили всі 4 пункти, описані вище, а пралка все одно скаче по кімнаті і видає страшні звуки, доведеться викликати майстра. Справа може бути і в зламаних пружинах, і в зносі амортизатора, і в підшипнику, що вийшов з ладу.

Чому пральна машинка трясеться при віджиманні, зможе сказати тільки фахівець після ретельної діагностики - самостійно таку проблему вирішити практично неможливо, великі ризики зламати пристрій остаточно.

Вас також можуть зацікавити новини: