Чи можна зберігати овочі поза холодильником і як продовжити життя продуктів - читайте в матеріалі УНІАН.
На даний момент всі українці поділилися на два табори: одні мають можливість зберігати продукти в холодильнику в квартирі, а інші змушені облаштовувати побут в бомбосховищах. УНІАН розповість, скільки днів можна зберігати овочі і які дії можуть призвести до псування цінних продуктів.
Більшість овочів містять багато води, а її втрата призводить до в'янення. Від цього псується зовнішній вигляд продуктів, а на поверхні їх розмножуються бактерії. Для того, щоб цього не сталося, не можна класти всі овочі разом і важливо ретельно їх перебирати.
Ідеальне приміщення для зберігання овочів - льох або підвал, де температура повітря коливається в межах +3 - +10°C. Що стосується тривалості зберігання овочів, все залежить від конкретної культури:
Для того, щоб зберегти куплені овочі якомога довше, не мийте їх перед тим, як класти в холодильник. Через це на продуктах може з'явитися цвіль. Також не кладіть разом зіпсовані і цілі овочі - бактерії "переберуться" на незайману продукцію. Перед тим, як класти овочі в холодильник, обов'язково діставайте їх з пакета - так ви забезпечите продукції хорошу циркуляцію повітря.
Крім термінів зберігання, існують ще й найбільш вдалі місця для зберігання овочів. Запам'ятовуйте їх, якщо не хочете викинути все, що важко купили:
Що стосується зелені, найкраще її вимити, обрізати стебла, висушити, скласти в пакет і покласти в холодильник. Другий варіант - скляна банка з кришкою або будь-яка ємність, наповнена водою.