Іноді, навіть при всіх стараннях, каші злипаються і стають абсолютно неїстівними. Розповідаємо, як треба варити рис.
У кожного бувають моменти, коли не хочеться морочитися з обідом або вечерею. В такому випадку береться якийсь білок (м'ясо/риба), і до нього вариться каша. Однак навіть в такій простій справі є свої підводні камені. Розглянемо, як правильно і скільки варити рис.
Для початку потрібно підготувати ключовий інгредієнт. Згідно з рекомендаціями, рис промиваємо в холодній воді 5-7 разів, щоб позбутися від можливого сміття і видалити зайвий крохмаль.
Для приготування варто використовувати посуд з товстим дном, який буде рівномірно нагріватися і потім розподіляти тепло по страві.
Якщо хочете обійтися без ваг, то простіше все вимірювати все мірним кухлем або і зовсім склянкою. Отже, скільки потрібно води на 1 склянку рису? На таку кількість злаків нам знадобиться 2,5 склянки води. Рівно стільки рис вбере і досягне ідеальної консистенції.
Рис після промивання заливається холодною водою і готується на мінімальному вогні протягом 20 хвилин. У цей період не можна піднімати кришку або його перемішувати. Приправляти страву завжди краще в стані готовності. Якщо з сіллю все зрозуміло, то перець варто використовувати білий - він дасть потрібну пікантність, аромат і при цьому не вплине на зовнішній вигляд.
Раніше ми вже ділилися порадами, Як вибрати ідеальний рис для голубців.