Що надає пишність бісквіту і як спекти ідеальний торт - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Яйця, борошно і цукор - головні інгредієнти бісквіта. Бісквітне тісто вважається найпростішим, його може приготувати навіть починаюча господиня. Однак, важливо знати про деякі правила, без яких випічка не вийде. УНІАН розповість, чи потрібно змащувати форму для випічки бісквіта і в чому секрет його повітряної структури.
Незважаючи на те, що бісквітне тісто - найпростіше, важливо знати про деякі нюанси, які допоможуть зробити гарне тісто. Воно буде добре тримати форму, не опадати і радувати своїм ароматом:
Найважливіший момент - це перемішування тіста. Його не потрібно інтенсивно збивати - краще акуратно мішати ложкою або лопаткою, здійснюючи якомога менше рухів. Випікати бісквіт можна тільки в розігрітій духовці, а форму не можна змащувати маслом, інакше бісквіт до неї прилипне. Випічка повинна вийти рум'яною - після охолодження її потрібно акуратно підчепити ножем з боків і дістати з форми.
Яйця розділити на білки і жовтки, додати до білків сіль, половину від зазначеної кількості цукру і ванілін. Збити до густої піни. Жовтки збити з другою половиною цукру, потім влити білки в жовтки, перемішати до однорідної консистенції.
Просіяти борошно з розпушувачем в дві порції, додати в яєчну масу, акуратно перемішати ложкою або лопаткою. Тісто вилити у форму, застелену пергаментом, але не змащену маслом. Випікати в духовці 30-35 хвилин при 170°C. Повністю остудити бісквіт, потім дістати його з форми за допомогою ножа і лопатки. Загорнути бісквіт в пакет, прибрати в холодильник на 3-4 години, а по закінченні цього часу робити з нього торт.