Будете "гризти себе", якщо цього не зробите: як допомогти коту в спеку вдома

Котам дуже просто можна допомогти пережити жарку погоду, але варто знати важливі нюанси.

Котолюбам обов'язково необхідно знати, при якій температурі кішці жарко. Для того, щоб котячий організм працював нормально, температура не має перевищувати +25 градусів. Крім того, необхідно стежити за тим, щоб в приміщенні не було надто сухе повітря. Якщо буде дуже жарко - тварина може отримати тепловий удар.

Саме тому необхідно влітку стежити за тим, щоб для кота температура і вологість були комфортними.

Як кішка реагує на спеку - що потрібно знати

Тварини, як і люди, мають різні звички і можуть по-різному реагувати не несприятливу температуру. Але є і дії, які коти найчастіше роблять в жарку погоду.

Як тварини часто поводяться в спеку:

  • шукають місця, в яких найнижча температура;
  • відмовляються від їжі;
  • багато сплять.

Варто звернути увагу на те, що якщо температура тіла кота серйозно підвищується, то він починає себе дуже активно вилизувати.

Як зрозуміти, що кішці жарко:

  • тварина важко дихає, в тому числі ротом;
  • є млявість і сонливість;
  • тіло може тремтіти, можливі судоми;
  • ви відчуваєте, що тварина гаряча.

Зверніть увагу на подушечки лап - на них може з'явитися піт.

Як зрозуміти, що кіт перегрівся:

  • температура тіла підвищилася;
  • тварина важко дихає ротом;
  • апатична чи дуже неспокійна поведінка;
  • виділяється багато слини;
  • очі широко відкриті;
  • повіки і ясна стали іншого кольору.

Нормальною для кота є температура тіла 38-39,5 градусів.

Як зробити так, щоб коту не було жарко

В першу чергу, подбайте про те, щоб мікроклімат вдома був відповідним - можна намочити рушники чи простирадла і розвісити їх на вікна, тоді у житлі повітря стане більш вологим.

Зробіть невеликий протяг - тільки не ставте вікна на провітрювання, оскільки в такому положенні для тварини вони можуть стати смертоносною пасткою. Вікна можна сміливо відкривати навстіж, якщо є добре закріплені москітні сітки.

Відкрийте двері ванної кімнати - зазвичай там найкомфортніша температура, і кішка може захотіти в спеку повалятися на прохолодній плитці.

Дуже погано, якщо кіт в спеку не п'є багато рідини. Простежте за тим, щоб у нього завжди в мисочці була вода. Не здумайте наливати надто холодну воду - через це ваш вихованець може застудитися. Посуд, з якого тварина їсть чи п'є в спеку, потрібно дуже часто мити, щоб там не розмножувалися мікроби.

У жарку погоду також варто переглянути раціон кота - замініть корми з яловичиною, свининою чи бараниною на ті, які легше перетравлюються, віддайте перевагу продукції з курятиною, індичкою або кроликом.

Як допомогти пухнастому коту в спеку - лайфхаки

Власникам пишної шерсті в жарку погоду особливо непросто. Тільки не здумайте стригти такого кота - цього робити не можна, оскільки шерсть потрібна для терморегуляції, і таке втручання може серйозно нашкодити тварині.

Влітку варто не стригти, а часто вичісувати пухнастих котів - так ви допоможете їм позбутися підшерстя, яке на теплий період відторгається.

Якщо хочете заморочитися - можете також пошукати для улюбленця гідрогелеву підстилку чи комір, які допоможуть йому набагато простіше пережити спеку.

Чи можна мочити кота в спеку

Деякі коти чудово ставляться до води, якщо ваша тварина в їхньому числі - можете сміливо мочити її у прохолодній воді. Також вологим рушником можна протирати лапи і ніс улюбленця.

Якщо ваш кіт - водолюб, тоді у ванній можете залишати йому маленьку цівку холодної води, і він сам зможе під нею охолодитися.

Раніше УНІАН писав, чи можна годувати кота звичайною їжею.

Вас також можуть зацікавити новини: