Знаєте, як правильно використовувати тертку на кухні, але весь час травмуєте пальці і розсипаєте овочі? Легкі поради на УНІАН, як підготувати інгредієнти на тертці, щоб не зіпсувати страву.
Під час приготування улюблених гарнірів і зажарок без терки не обійтися. Цей прилад є майже в кожній родині, та й коштує він копійки! Але - диво - не всі знають, як правильно використовувати тертку на кухні.
Раніше ми говорили про те, як заточити дрібну тертку і ніж м'ясорубки за 10 хвилин.
Розберемось. У звичайній тертці є дві "шорсткі" сторони. Рухами знизу вгору - зверху вниз ми буквально стираємо овочі об ці грані.
У магазинах можна знайти і тертку шестигранну - для чого кожна сторона? Все для того ж - овочів і продуктів. Щоправда, не всі використовують отвори за призначенням. Наприклад, на такій тертці можна натирати продукти слайдами, зірочками, великими скибками (типу картоплі фрі), хвилястими "чіпсами", також дозволяється шинкувати капусту.
Для чого ж найдрібніша терка? Для нарізки часнику, цибулі, картоплі. Дрібні грані перетворюють тверді овочі фактично у вологу кашку. Запитайте ж, а для чого на тертці колюча сторона? Це основа приладу, "серце" всього процесу. Ну справді, не натирати ж вам продукти на гладкій поверхні?
Пам'ятайте, нові терки - дуже гострі і можуть поранити ваші пальці.
Не всі продукти можна терти на тертці. Наприклад, м'ясо ви таким чином не підготуєте, те ж і з маслом - воно просто "потоне" у пластинах. Щоб не зробити помилки і не зіпсувати страву, важливо знати, що труть на тертці:
Під час терки продуктів завжди враховуйте спеціальні насадки, які допоможуть вам правильно порізати інгредієнти.
Хоча терка є найпоширенішим приладом на багатьох кухнях, навіть досвідчені кухарі не завжди дотримуються цих правил:
І пам'ятайте - від вашої майстерності володіння теркою залежить якість всієї страви.