Як розігріти рис, щоб він не склеївся і не затвердів - розповість УНІАН.
Рис - популярна і смачна крупа, яку часто готують українці. Він добре зберігається в холодильнику, але при розігріванні стає жорстким, липким і несмачним. УНІАН підкаже, як врятувати занадто липкий рис і розігріти вчорашню крупу.
Якщо рис вийшов занадто липким і водянистим відразу після варіння, покладіть на нього зверху скибочку хліба, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Хліб вбере в себе зайву вологу з рису.
Також рис можна відкинути на друшляк і промити холодною проточною водою. Ще один спосіб - викласти рис на деко рівним шаром і поставити в розігріту до 180° духовку на 5 хвилин. Це прибере залишки вологи.