Потрібно знати, які фрукти можна зберігати разом, перед тим, як шукати місце, де їх складати.
Якщо хочете правильно навести лад у холодильнику, то потрібно знати, які продукти не можна зберігати поруч. Варто зазначити, що деякі овочі і фрукти взагалі краще покласти в сухе темне приміщення.
Неправильне сусідство може привести до того, що якийсь продукт буде непридатний до використання.
Не варто інтуїтивно шукати пару різним продуктам, оскільки для одних ідеальною буде прохолода холодильника, а іншим просто необхідно бути в такій же температурі, яка комфортна для людини.
Поза холодильником варто тримати абрикоси, авокадо, ананаси, банани, груші, дині, картоплю, ківі, цибулю, персики, цитрусові та часник.
Знайдіть окреме місце в холодильнику для бананів, якщо все ж вирішите їх туди покласти. Банани здатні виділяти етилен (рослинний гормон), який сприяє дозріванню фрукта, і тому їх "сусіди" можуть почати швидко псуватися.
Окрім бананів, етилен виділяють груші, абрикоси, яблука й картопля.
Не зберігайте огірки поруч з фруктами, які виділяють етилен.
Вважається, що якщо стигле яблуко покласти поруч з нестиглими помідорами, то вони набагато швидше дозріють.
Апельсинам і яблукам не місце поруч в холодильнику. Яблукам не потрібна хороша вентиляція, а ось апельсинам вона необхідна.
Груші, яблука і гарбуз не кладіть разом. Гарбуз може довго зберігатися, навіть тоді, коли його тривалий час не перевертають, а ось яблука і груші можуть незабаром почати пліснявіти.
Біля продуктів, які виділяють етилен, не можна класти авокадо. Крім того, найгірший сусід для авокадо - ананас. На авокадо може згубно впливати запах ананаса.
Не зберігайте інжир, виноград, гриби, ревінь та кукурудзу разом із зеленою цибулею.
Відмовтеся від зберігання картоплі з цибулею, оскільки ароматичні речовини, що містяться в цибулі, можуть провокувати псування картоплі.
Спільне зберігання буряка, моркви і цибулі може призвести до сумного результату - вони швидко зіпсуються. Моркву і буряк найкраще зберігати в окремих паперових пакетах, а цибулю пересипати в ящик.
Зберігайте зелень, яка може використовуватися як спеції, наприклад, кріп, петрушку, базилік, окремо від усіх продуктів.