Чи можна використовувати гірке молоко, що робити зі зниклим сиром і чому не потрібно викидати яблучні огризки - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Загибель продуктів - неприємна проблема, з якою кожен з нас стикається постійно. Причини можуть бути різні, а рішення одне - спробувати реанімувати їжу і дати їй друге життя. УНІАН розповість, чому не можна викидати лушпиння цибулі і чим цінна бананова шкірка.
Раніше ми говорили про те, які вони - терміни зберігання продуктів в холодильнику.
Перш, ніж намагатися реанімувати продукти, постарайтеся тверезо оцінити їх стан. Якщо на них утворилася цвіль, мох або гниль, значить, без жалю відправляйте їжу в утиль. У всіх інших випадках цілком реально дати продуктам друге життя.
Овочі та фрукти
Якщо ви виявили, що яблука потемніли і почали гнити, обріжте всі проблемні ділянки і зробіть пюре - його потім можна додавати в вівсянку або тісто. Те ж саме стосується і інших ситуацій:
Корисний лайфхак: якщо зелень зів'яла настільки, що реанімувати її не виходить, рекомендуємо зробити "намазку" для бутербродів. Для цього подрібніть зелень, змішайте її з вершковим маслом і додайте спеції. Потім поверніть "ковбаскою" в харчову плівку і покладіть в морозильну камеру. Таку заготовку можна використовувати для смаження, випічки або сніданків.
Молочні продукти, хліб і випічка
Пам'ятайте про те, що цвіль на сирі може бути благородною тільки в одному випадку - вона була задумана спочатку. Біла кірка на твердому сирі вітчизняного виробництва - гарантія швидкого псування продукту. І тут є три варіанти розвитку подій:
З іншими продуктами можна поступити наступним чином:
До речі, в простроченому молоці також можна замаринувати м'ясо або зробити на його основі заправку для салату. Городники, в свою чергу, вважають, що скислий продукт - відмінне добриво для кімнатних рослин в пропорції 1 стакан молока на 2-3 літри води.
Додатково ми пропонуємо корисний список побутових лайфхаків, які виручать кожну господиню.