Розповідаємо, як зварити гороховий суп, щоб горох розварився, і не витратити на це пів дня.
Гороховий суп або горохове пюре - смачні й корисні, але багато господинь не люблять їх готувати з простої причини: вже дуже довго вариться горох. Інший раз його і замочують, але це не завжди дає результат. Цю проблему, виявляється, досить просто розв'язати: розповідаємо, що зробити, щоб горох швидше зварився і приготувати суп буквально за півгодини, а то й менше.
Скільки потрібно варити горох, щоб він розварився? Це залежить від кількох чинників:
Якщо говорити про те, як довго варити гороховий суп без замочування, то колотий горох зазвичай готовий через 50 хвилин, подрібнений - через 40.
Замочування (зазвичай замочують від 2 до 6 годин) дає змогу домогтися кремоподібнішої текстури і, звісно, трохи скорочує час приготування. Однак є також способи, як варити гороховий суп швидко, не замочуючи його.
Щоб скоротити варку гороху вдвічі, господині використовують такий прийом: кидають у киплячу воду, де вариться горох, дрібку соди. На смак це не впливає, але крупа під дією лугу розварюється протягом 20 хвилин.
Якщо варіант з содою здається сумнівним, радять використовувати інший трюк. Що потрібно зробити:
Потім можна додавати картоплю, моркву, піджарку та інші інгредієнти.
Для горохової каші цей метод теж підходить, а якщо ви дасте їй поваритися на 5 хвилин довше, то у вас вийде пюре.
Зробити суп з горошку більш насиченим і цікавим за смаком можна, якщо додати до страви:
Якщо хочете, щоб суп вийшов кремовішим за текстурою, можна влити трохи вершків, вони також пом'якшують смак страви. І, звісно, класика - подати до готової страви хрусткі грінки.
Нагадаємо, раніше ми також розповідали, на чому краще смажити яєчню, якщо немає олії - цей спосіб вас точно здивує.