Манна каша може бути смачною та апетитною, щоб отримати ідеальну манку необхідно лише пам'ятати про три важливі секрети.
Манна каша, напевно, всім запам'яталася, як щось незрозуміле з грудочками з дитячого садка. Але її можна приготувати неймовірно смачно, швидко та легко. УНІАН розбирався, як варити манку, щоб вона була смачна та без грудочок.
Раніше ми говорили про те, як варити гречку правильно.
Манну кашу варити нескладно. Найголовніше - це дотримання співвідношення рідини і крупи.
Що необхідно для смачної манки:
Процес приготування манки досить простий:
Якщо ви любите рідку манку, тоді кількість крупи потрібно скоротити на одну - максимум дві ложки. Якщо ж ви любите густу манку, то додайте на одну ложку крупи більше.
Манна крупа не вимагає тривалого варіння. Їй досить після закипання проваритися 2-3 хвилини.
Є одна хитрість - після того, як кашу зняли з вогню, найкраще укутати каструлю рушником й залишити на 10-15 хвилин, щоб крупа набухла.
Українські господині з досвідом поділилися секретами, як зварити ідеальну манну кашу.
По-перше, перед тим, як наливати молоко в каструлю, її необхідно обполоснути холодною водою. Цей лайфхак не дасть молоку пригоріти.
По-друге, крупу потрібно всипати тонким струменем й, при цьому, постійно помішувати. В цьому випадку ви уникнете утворення грудочок в каші.
По-третє, манку завжди потрібно варити на повільному вогні.
Ці нехитрі поради допоможуть приготувати смачну страву, яка розвіє погані спогади з дитинства.