Цю страву готувати досить просто, але й зіпсувати її можна дуже швидко.
Картопляне пюре - одна з найпоширеніших та найулюбленіших страв в українській кухні. Способів, як зробити пюре, досить багато. Хтось кладе олію, хтось додає молоко чи вершки. Але рецепт пюре не завжди містить ці інгредієнти. УНІАН розповість, як варити пюре, щоб воно завжди виходило пишним і неперевершеним за смаком.
Цю страву готувати досить просто, але й зіпсувати її можна дуже швидко. Ключовим моментом тут є правильний вибір картоплі - віддавайте перевагу сортам із високим вмістом крохмалю. Це може бути кругла картопля з коричневою шкіркою і світлою м'якоттю.
Не менш важливий нюанс - час. Скільки варити картоплю для пюре, залежить від сорту. Але в середньому це 15-20 хвилин з моменту закипання. Орієнтуйтеся на прокол - якщо виделка "розвалює" шматочок картоплі, можете вимикати плиту.
Крім цього, дуже важливо нарізати картоплю приблизно однаковими шматочками. Так вони зваряться за один час, адже якщо картоплю переварити - вона стане водянистою і втратить свої смакові якості.
Багато хто звик додавати в товчену картоплю молочну продукцію (наприклад, молоко або вершки). Але що можна додати в картопляне пюре замість молока, якщо його раптом немає під рукою? Відмінно підійде рідина, в якій варилася картопля. Щоб страва вийшла ідеальною за консистенцією, вливати її потрібно невеликими порціями. Так ви зможете контролювати густоту товченої картоплі.
Не менш популярне запитання серед кулінарів-початківців - чи потрібно додавати в картопляне пюре яйце. Цей крок не є критичним, тому без яйця можна обійтися. Його додають з кількох причин:
Тепер поговоримо про вершкове масло. Його додавання так само не є обов'язковим, адже є маса варіантів, чим можна замінити цей продукт. Розповідаємо, що можна додати в картопляне пюре замість вершкового масла.
Чудово підійде рослинна олія (найкраще - оливкова). Невелику кількість влийте в картоплю наприкінці приготування, щоб збагатити смак страви.
Крім цього, можете замінити вершкове масло на кокосове. Воно додасть страві солодкуватого смаку і ніжного кокосового аромату, тож сміливо експериментуйте.