М'яку яловичину дуже легко приготувати вдома, варто лише дотримуватися кількох простих правил.
Багато господарів і господині не хочуть готувати яловичину, оскільки впевнені, що це м'ясо вдається жорстким. Не варто вкорінювати у своїй свідомості такий міф, оскільки яловичина не тільки смачна, але і дуже корисна - це чудове джерело білка та незамінних амінокислот.
Якщо хочете, щоб яловичина вдалася м'якою і соковитою, дотримуйтеся під час приготування кількох дуже простих правил. А якщо захочете чогось жирнішого - дізнайтеся, як засолити сало в банці сухим способом або гарячим.
Ми рекомендуємо купувати свіже м'ясо світлого червоного кольору. Якщо яловичина дуже темна, це може свідчити про те, що тварина була старою. Свіжість м'яса дуже легко визначити - на нього потрібно натиснути і, якщо воно швидко відновить свою колишню форму, то це означає, що продукт свіжий.
Вибрали хороше м'ясо - це вже половина успіху. Тепер його потрібно підготувати правильно - промийте у холодній воді, обріжте всі жили, зайвий жир і плівки. Яловичину не потрібно для варіння різати дрібними шматками - якщо ви це зробите, то не чекайте, що м'ясо у вас вдасться соковитим. Варіть яловичину шматком, тільки потрібно знати міру - понад 2 кг м'яса за раз краще не готувати.
Беріть велику каструлю, щоб яловичина під час варіння повністю знаходилася у воді. Найголовніше - закип'ятіть несолону воду і потім в неї покладіть шматок м'яса. Зробіть маленький вогонь, зніміть піну, закрийте каструлю кришкою і варіть м'ясо до готовності.
Посоліть бульйон приблизно за 10 хвилин до того, як яловичина звариться. Щоб бульйон вдався ще смачнішим - з самого початку покладіть в ще холодну воду очищену і надрізану біля основи цибулю, а також моркву. Наприкінці приготування в бульйон можна покласти подрібнений часник.
А як же зрозуміти, що яловичина готова? Все дуже просто - проколіть шматок м'яса ножем. У правильно приготовлену яловичину ніж дуже легко буде входити.